Jahodový likér

Jahodový likér I.

Šťávu z čerstvých vylisovaných jahod necháme krátce sedimentovat nebo ji zfiltrujeme. K 1 litru šťávy přidáme 0,5 litru vody a 1 kg cukru.Po rozpuštění cukru smísíme šťávu s 1 litrem konzumního lihu, 5 cl jemného rumu a 5 cl brandy.

Jahodový likér II.

1 kg zralých jahod rozmačkáme.K drti přidáme 0,5 litru konzumního lihu a 0,3 litru vody. Směs necháme 8 - 10 dnů v chladu macerovat.Po této době macerát slijeme a sediment vylisujeme. Oba podíly spojíme a přidáme 1 litr cukrového sirupu a dalších 0,5 litru lihu. Pro zlepšení aróma se doporučuje přidat do drti ze zahradních jahod 2 -3 % lesních jahod a 0,1 litru brandy.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky