Hruškový likér
Hruškový
likér
I.
Asi
2
-3
kg
zralých
hrušek
rozdrtíme
a
vylisujeme.Šťávu
necháme
na
chladnějším
místě
sedimentovat.
V1
litru
hruškové
šťávy
rozpustíme
1,5
kg
cukru
a
přidáme
1
litr
vody.
Po
úplném
rozpuštění
cukru
přidáme
ke
šťávě
1,5
litru
konzumního
lihu
a
0,1
litru
rumu.
Hruškový
likér
II.
1
kg
aromatických
a
plně
zralých
hrušek
rozemeleme
a
drť
zalijeme
1,2
litru
konzumního
lihu.
Drť
necháme
na
chladnějším
místě
macerovat
8
-
10
dnů.Po
této
době
stáhneme
macerát
a
zbytek
vylisujeme.
Oba
podíly
smísíme
a
doplníme
vodou
na
2
litry.
Macerát
pak
necháme
krátce
sedimentovat
nebo
jej
přes
hustou
tkaninu
přefiltrujeme.
K
vyčištěnému
macerátu
přidáme
1
litr
cukrového
sirupu
a
0,1
litru
brandy.