Recept na ořechový likér

"Nezralé ořechy rozkrájíme, namočíme je do vody do druhého dne. Potom vodu slijeme, ořechy dáme do láhve, nalijeme na ně dobrou žitnou kořalku neb čistý líh (1 l), načež láhev postavíme na slunné místo a necháme státi 30 dní. Potom kořalku slijeme do jiné láhve a zatím uschováme. Na ořechy nalijeme čistou žitnou kořalku (1/8 l) a čistý líh (1/4 l), přidáme celý hřebíček (5 ks), kousek celé skořice, v cukru naloženou pomerančovou kůru a ve vodě (1/2 l) povařený cukr (1/2 kg). Láhev s ořechy postavíme opět na slunné místo na 14 dní. Konečně kořalku s ořechů slijeme, přilijeme do ní uschovanou kořalku, obě dohromady promícháme, přecedíme čistým plátnem, nalijeme do lahví, zazátkujeme, zapečetíme a uschováme."
Dodejme, že ořechy musí být tak měkké, aby se daly propíchnout špejlí nebo sirkou.
Potřebujeme 1,2 kilogramu nezralých ořechů, což představuje zhruba třicet ořechů. Záleží na jejich velikosti.
Ořechy krájíme raději v rukavicích, protože barví.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky