Bezinkový likér

Až bezinky dozrají,je čas na bezinkový likér.Jeho příprava je poměrně jednoduchá. Svaříme dva litry bezinek s jedním litrem vody, šťávu pak scedíme a bezinky vylisujeme,přidáme tři až čtyři kilogramy cukru a pět minut povaříme. Pak dodáme dva vanilkové cukry, lžičku instantní kávy a vaříme ještě dvě minuty. Po vychladnutí dolijeme půl litru brendy (rum kvůli řadě umělých látek je míně vhodný) a likér je hotov.Používá se na bolesti neuralgického původu,vždy večer před spaním malou sklenku.


Bezinkový likér
Plody bezinek omyjeme a nejdříve jen krátce povaříme, protože se potom
lépe lisují. Do vylisované šťávy přidáme podle chuti kyselinu citronovou
nebo pokrájený citron. Šťáva tím získá nejen krásnou barvu, ale je
i chutnější. Na 1 litr šťávy přidáme 500g cukru a svaříme s kouskem skořice
a několika hřebíčky. Po vychladnutí smícháme s 40% alkoholem (rum, vodka,
režná apod.). Hotový likér má obsahovat asi 20% alkoholu.
Jako lék postačí, když smícháme čistou bezinkovou šťávu s bílým vínem:
1 litr bílého vína, 100g šťávy. Alkohol zvyšuje účinnost. Užíváme každé 2
hodiny jednu lžíci.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky