Likér z černého rybízu

Z černého rybízu můžeme vyrobit velice jakostní likér zvaný Cassis likér.Rybíz nejprve rozmačkáme a necháme na teplém místě asi 12 hodin naležet a nakvasit.Na 1 kg plně zralých až přezralých bobulí černého rybízu nalijeme po nakvašení 1 litr konzumního lihu a směs necháme stát v uzavřené láhvi na slunci 4 - 6 týdnů.Po této době slijeme tekutinu a k bobulím přidáme 0,5 litru vody a necháme je 2 dny vyluhovat.Výluh slijeme a bobule vylisujeme.Všechny tři podíly spojíme a přidáme 0,5 litru cukrového sirupu.Takto vzniklý likér necháme 7 - 10 dnů v klidu.Potom jej stáčíme do lahví.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky