Borůvkový likér

Plně zralé borůvky rozmačkáme a necháme je nakvasit při nižší teplotě.Po nakvašení je vylisujeme.Na 1 litr šťávy přidáme několik roztlučených hřebíčků, rozmělněný kousek skořice, pomerančovou kůru z 1/2 pomeranče a 2 g puškvorce.Směs zahřejeme a vaříme 10 - 15 minut. Vychladlý roztok přecedíme a vylisujeme přes hustou plachetku. Na 1 litr takto upravené šťávy přidáme 0,5 litru cukerného sirupu a 1 litr konzumního lihu.Likér necháme ustát.Čirý podíl stáhneme hadičkou a zbytek přefiltrujeme. Oba podíly spojíme a naplníme do láhví.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky